El Blog de David Sanuy: Badia del Vallès a la fi tindrà la Pantalla acústica.!!!

dilluns, de gener 30, 2006

Badia del Vallès a la fi tindrà la Pantalla acústica.!!!


La C-58, és una autopista que travessa la comarca del Vallès Occidental,un espai de comunicació entre Barcelona i la comarca.
És ben cert, que el nucli més important de comunicació entre la nostra comarca i el Barcelonés, cada dia està més colapsat. Però també és una desagradable realitat,els efectes que provoca aquesta via sobre els municipis propers: Ripollet, Cerdanyola del Vallès, Badia del Vallès i Sabadell, on tan l'impacte acústic, com l'atmosfèric, fan que la qualitat de vida dels habitants d'aquestes poblacions,quedi força mermada.

A Badia, carreguem amb diferents problemàtiques en aquest àmbit. D'una banda, un defecte inicial, la pròpia creació del municipi;El Ministeri de la Vivenda, en temps de la dictadura franquista, no va ésser capaç de coordinar-se amb el Ministeri de Foment; com a conseqüència d'aquesta defectuosa gestió, tenim l'autopista (C-58), en segons quins llocs del nostre terme municipal, a menys de 15 metres.
D'altra banda, al fet esmentat, se li adhereix un altre problema: la gran circulació de vehicles, provoca l'augment de la contaminació atmosfèrica,no obstan,encara estem dins els limits raonables marcats per les lleis.

Per tal de paliar aquests problemes, la Generalitat de Catalunya, ha elaborat un projecte d'ampliació de l'autopista C-58, que dóna resposta al seguit de problemàtiques abans esmentades.
La proposta, millora les conexions del nostre municipi amb la C-58( contruïnt la tan necessària i reivindicada sortida / entrada de la autopista al nostre terme municipal) tanmateix dóna sol·lució als problemes de contaminació acústica i atmosfèrica.

Si tenim en compte que la C-58 és la via de conexió més utilitzada pels ciutadans de Badia del Vallès, es tracta d'una millora considerable de les comunicacions entre el nostre municipi i la ciutat de Barcelona.
Però gracies a aquest projecte es farà un altre pas endevant, ja que es preveu la realització de les mesures correctores necessàries per dismunuïr l'impacte ambiental que suposa aquesta via al nostre municipi. Així una substancial millora en la qualitat de vida d'un gran col·lectiu de ciutadans i ciutadanes afectats pels sorolls generats pel trànsit, serà possible. Un problema històric del nostre municipi troba resposta després de 25 anys, PER FI HI HA UN PROJECTE DE PANTALLA ACÚSTICA.

Però,per part de l'Ajuntament no volem quedar-nos només aquí. Aspirem a més, perquè considerem que la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes, pot i ha de millorar.És per això, que plantegem diverses alegacions al projecte, per tal de demananar millores a la pantalla acústica.
Aquestes alegacions venen fonamentades en els diferents estudis elaborats per la UPC durant l’any 2004, on es plantegen diferents solucions que milloren la proposta feta per la Generalitat.Per exemple, enlloc d'un mur de formigó o pantallas de metacrilat(que només minimitzen el soroll a les plantes més baixes)es proposa un sistema de semi-cobriment que dongui resposta també, a les plantes més altes; aconseguint l’objectiu de minbar els efectes nocius, sobre la població que provoca la C-58.

Volem una solució pel màxim de ciutadans i ciutadanes del nostre poble i en aquest sentit estem treballant.
Ara més que mai, estem segurs que la Pantalla acústica és i serà una realitat, que millorarà la qualitat de vida gairebé un terç de la població. És la nostra responsabilitat fer-ho realitat, i així ho farem.

3 Comments:

Blogger Donaire said...

Hola Sanuy

Un bon blog. Necessitem espais temàtics dins el camp del socialisme i tu ens pots ajudar a refelxionar sobre els temes ambientals. Ànims

4:03 p. m.  
Blogger Pablo Casado said...

Ei! Per fi ho heu aconseguit!

Salut, company!

Pau Casado

11:36 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Ànim per la campanya, company!

Faré cròniques quasi diàries de la campanya a Montcada, penjaré videos i altres curiositats al meu blog.

T'animo a fer-li un cop d'ull! ;)

9:55 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home